Gehoorzaamheidstraining

Het kan soms erg fijn zijn om iemand te hebben die met je mee kijkt bij de opvoeding van je hond. Niet om je de les te lezen, maar een extra paar (getrainde) ogen zien nu eenmaal meer.  Uit ervaring weten we dat de reden om bij ons te komen trainen zeer uiteen kunnen lopen. Van het overmatig blaffen, het uitvallen aan de lijn of puur als basis voor een goede band: we denken graag mee. 

Je bent bij ons aan het goede adres wanneer je met jouw hond op een positieve manier wilt werken aan verandering van het gedrag. Helaas hebben wij geen kookboek met kant en klare oplossingen. Wij streven naar gedragsverandering en niet naar het tijdelijk blokkeren (quick fix) van het probleem. Dit vraagt inzet en doorzettingsvermogen van de baasjes. In sommige gevallen kan dit best pittig zijn, maar wie volledig voor zijn hond wilt gaan, kan van ons rekenen op alle steun. 

Klein van opzet
Al onze groepstrainingen zijn klein van opzet. Wij streven er naar om niet meer dan vier cursisten per trainer in te delen. Zo is er in de les voor elke cursist voldoende aandacht en ruimte om vragen te stellen. Tijdens het volgen van een cursus kun je als cursist ook tussen de lessen door contact opnemen met ons. Dit is fijn wanneer je er even niet uitkomt met een bepaalde oefening of je 'gewoon' even feedback wilt. Daarnaast krijgt iedere cursist toegang tot onze digitale bibliotheek waar wij  hand-outs publiceren die betrekking hebben op de trainingen. Zo kun je de stof thuis nog eens op je gemak doorlezen. 

Opbouw van groepen
Bij ons kun je op verschillende niveau's trainen. Deze niveau's hebben wij ondergebracht in de volgende groepen:

Basis gehoorzaamheid
Basis gehoorzaamheid is bedoeld voor alle honden vanaf 6 maanden die nog niet eerder ergens met succes een cursus hebben gevolgd of waarbij onvoldoende basis is. Alle honden, ongeacht ras of kruising en leeftijd, kunnen hier aan deelnemen. Een blok bestaat uit 7 trainingssessies en 1 theorieles. De lessen van Basis Gehoorzaamheid vinden plaats op het parkeerterrein van sportpark Bolnes in Ridderkerk. 

Na succesvol afronden van dit blok ontvang je als deelnemer een certificaat en kan je met jouw hond door naar ons volgende niveau: Praktijk Training Basis'. Voor dit certificaat hoef je geen examen te doen. De trainers zien tijdens de lessen of het niveau voldoende is. 

Praktijk Training Puppy 
Heb je een puppy, dan kun je ook bij ons terecht. Pups vanaf 12 weken kunnen beginnen bij de Praktijk Training Puppy. Onze puppy training vindt niet plaats op één veld, maar op verschillende locaties die relevant zijn voor de socialisatie en training van het jonge hondje. Zo bezoeken wij de kinderboerderij, gaan we met het openbaar vervoer en gaan we naar het tuincentrum. Deze lessen worden afgewisseld met lessen die wel op één plaats zijn, dit om nieuwe oefeningen aan te leren. Daarnaast besteden wij aandacht aan socialisatie met geluiden (zoals vuurwerk) en vreemde voorwerpen. Onze puppy training is dus een combinatie van gehoorzaamheid en socialisatie op afwisselende locaties. Het blok bestaat uit 1 theorieles en 9 trainingssessies. 

Pups jonger dan 12 weken kunnen vanaf 8 weken deelnemen aan de welpen les. Deze les vindt aansluitend voor of na de puppy groep plaats en is bedoeld om jouw als nieuwe hondeneigenaar alvast op weg te helpen. Deze groep hondjes is nog erg kwetsbaar, waardoor de lessen iets korter zijn dan die van de puppy groep (ongeveer 25 minuten). Wanneer de pup zijn 3e inenting heeft gehad, kun je doorstromen naar de puppy groep. 

Wanneer Praktijk Training Puppy is afgerond ontvang je als deelnemer een certificaat en kun je door naar ons volgende niveau: Praktijk Training Basis. 

Praktijk Training Basis
Praktijk training Basis is voor alle honden vanaf 6 maanden die eerder met succes een cursus gevolgd hebben. Dit kan een puppy cursus zijn, maar ook een gehoorzaamheidscursus bij een andere hondenschool. Het is dus niet verplicht om eerder een cursus bij De Hondenkaravaan gevolgd te hebben om deel te kunnen nemen aan dit blok. Het grote verschil tussen onze 'Basis Gehoorzaamheid' en de Praktijk training Basis is dat we tijdens de praktijk lessen per training een andere locatie bezoeken. Dit om alle eerdere gehoorzaamheid lessen extra kracht bij te zetten op verschillende plekken die relevant zijn voor het leven van de hond. Locaties die we bezoeken zijn o.a. het park, het winkelcentrum en de kinderboerderij. Een blok bestaat uit 7 trainingssessies en 1 theorieles. De locaties die wij bezoeken zijn allemaal in Ridderkerk of Rotterdam-Zuid. Voor het volgen van deze cursus is het dus handig om te beschikken over eigen vervoer. 

Wanneer Praktijk Training Basis is afgerond ontvang je als deelnemer een certificaat en kun je door naar ons volgende niveau: Praktijk Training Gevorderd. 

Praktijk Training Gevorderd 
De laatste groep die je bij ons kunt volgen met betrekking tot gehoorzaamheid, is Praktijk Training Gevorderd. In dit blok gaan we alle reeds behandelde stof herhalen en niveau uitbreiden. Uiteraard bezoeken we ook in dit blok weer diverse locaties, relevant voor de trainingen. Dit blok bestaat uit 1 theorieles, 5 trainingssessies en 1 strand- of bos wandeling. 

Na het afronden van Praktijk Training Gevorderd ontvang je van De Hondenkaravaan een persoonlijk document waar alle behaalde successen in staan. In dit document schrijven wij ook een aanbeveling voor andere hondenscholen, zodat je daar kan starten met verschillende hondensporten. Uiteraard kun je na dit blok ook bij ons door met verschillende leuke lessen. Meer informatie kun je vinden onder 'Sport & Spel'.