Basis Gehoorzaamheid 


Extra blok start op 24 februari 2018 om 10.00 uur
 ! Aanmelden kan via info@dehondenkaravaan.nl of via het contactformulier. 

'Een oude hond kun je geen nieuwe trucs leren'. Zo'n typisch gezegde dat wat ons betreft naar het land der fabelen mag. Iedere hond kan leren, ongeacht ras of leeftijd. Dit hebben ze ook nodig, want een hond die niet wordt uitgedaagd zal zich ongelukkig voelen. Dit kan door het ontwikkelen van verveling, maar ook door zelf invulling te geven aan welk gedrag hij dan moet vertonen. Dit gedrag is over het algemeen voor ons mensen onwenselijk. Met training kun je jouw hond beter leren begrijpen en daardoor beter op situaties inspelen. Rust voor baas en hond. 

Basis Gehoorzaamheid is een klein opgezette groepstraining, bedoeld voor honden die niet of nauwelijks training hebben gehad. Ook baasjes die net een hond hebben, bijvoorbeeld door herplaatsing of uit het asiel, passen goed binnen dit blok. Alle honden vanaf 6 maanden kunnen aan deze cursus mee doen. Het doel is om de basis gehoorzaamheid aan te leren of te verbeteren en een betere band te krijgen met jouw hond. 

Opbouw lessen 
Tijdens het blok komen alle relevante oefeningen voor de gehoorzaamheid aan bod. Denk hierbij aan aandachtsoefeningen, netjes wandelen aan de lijn, het voorkomen of bijsturen van jachtgedrag en commando's zoals zit, af en blijf. Daarnaast leer je ook hoe je een goede invulling geeft aan 'de perfecte honden dag'. Daarmee bedoelen wij dat je hem naast fysieke uitdaging ook leert wat mentale uitdaging is. Een goed voorbeeld van mentale uitdaging is bijvoorbeeld speuren. 

Het blok bestaat uit  1 theorieles en 7 trainingssessies. De theorieles is aan het begin van het blok en bedoeld om jou als baas al een beetje beeld te geven hoe een hond denkt en leert. Na de theorieles volgt al het eerste huiswerk, waar we in de eerste trainingssessie mee aan de slag gaan. 

Wij passen de oefeningen aan op het niveau van jou als cursist. Zo blijft elke les voor iedereen uitdagend en hoef je dus niet klakkeloos mee te doen met het aanleren van 'zit' als jouw hond dit al prima beheerst. 

Per groep worden er vier cursisten op één trainer ingedeeld. Dit doen wij bewust, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Het komt soms voor dat bepaalde oefeningen met een andere groep samen gaan, omdat dit relevant is voor de oefening. In dat geval staan er dan wel altijd twee trainers op de groep en blijft onze aandacht goed verdeeld. 

Instroom
Het is mogelijk om tijdens een lopend blok in te stromen. Uiteraard betaal je dan naar rato de kosten. Je doet direct actief mee met de groep, maar wij zullen voor of na de eerste les die je volgt wat extra tijd vrij maken. Zo brengen we je up to date van alle reeds behandelde stof en zien wij direct waar jullie aandachtspunten liggen. 

Locatie

De lessen van Basis Gehoorzaamheid worden gegeven op het parkeerterrein van sportpark Bolnes in aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Soms gebruiken wij ook ons omheinde speelterrein voor de lessen (eveneens aan de Kievitsweg in Ridderkerk). 

Tijden
Dagen en tijden kun je vinden onder de pagina 'Data Overzicht'. 

Tarief
Het blok kost € 100,00 euro per persoon en kan bij de eerste les per pin aan ons betaald worden. 

Doorstroom 
Hebben jij en jouw hond de lessen doorlopen, dan kun je door naar 'Praktijk Training Basis'. Voor meer info over dit blok klik hier.
Wil je liever nog een keer deze cursus volgen, dan is dat uiteraard mogelijk.