Praktijk Training Basis

In een kleine club van maximaal vier cursisten per trainer, trainen op situaties die relevant zijn voor de praktijk: dat is onze praktijk training. De trainingen kunnen gevolgd worden door honden van verschillende niveau's. Door de kleine groepen wordt er binnen een bijeenkomst op maat getraind. Het doel van de praktijktraining is meer controle over uw hond en een betere band. De trainingen worden gegeven in een blok van 8 lessen, waarvan 7 trainingssessies en 1 theorieles. 

Lessen binnen het trainingsblok: 

  • Theorieles
  • Basis gehoorzaamheid & mentale uitdaging 
  • Hier komen en loslopen 
  • Gedrag aan de lijn in verschillende omstandigheden (winkelcentrum en restaurant) 
  • Basis gehoorzaamheid & mentale uitdaging vervolg
  • Hier komen en loslopen vervolg 
  • Gedrag aan de lijn in verschillende omstandigheden vervolg 
  • Samenvattende les 


Instromen vanaf een andere hondenschool
Eigenaren die met succes (of in ieder geval voldoende) een cursus hebben gevolgd bij een andere hondenschool kunnen deelnemen aan de Praktijk Training Basis. Het bezoeken van verschillende locaties is erg leuk, maar vraagt het een en ander van baas en hond. Het is daarom fijn om als baas al een basis gehad te hebben. Zo is de Praktijk Training Basis prima geschikt voor eigenaren die een gehoorzaamheid cursus gevolgd hebben, maar toch op dit gebied nog wat verdieping willen. Cursisten die Praktijk Training Puppy of Basis Gehoorzaamheid gevolgd hebben kunnen ook instromen bij Praktijk Training Basis. 

Instromen tijdens het blok
In principe is het niet wenselijk om tijdens een lopend Praktijk Training Basis blok in te stromen. Het is fijner om als cursist dit blok vanaf het begin te volgen. Uiteraard staat het u vrij om contact op te nemen of instroom onder bepaalde omstandigheden mogelijk is. 

Locatie
De lessen vinden op verschillende locaties plaats. Dit vinden wij een belangrijk onderdeel van de praktijk training om zo effectief mogelijk te kunnen trainen. Daarnaast voorkomen we daarmee dat er plaats gebonden leren optreedt door niet steeds op dezelfde locatie te trainen. De trainingslocaties vinden plaats in Ridderkerk en Rotterdam zuid. Voor het volgen van deze training is het dus belangrijk dat u beschikking heeft over vervoer. De locaties ontvangt u na aanmelding voor het blok. 

Tijden
Dagen en tijden kun je vinden onder de pagina 'Data Overzicht'. 

Tarief
Het blok kost € 100,00 euro per persoon en kan bij de eerste les per pin aan ons betaald worden. 

Doorstroom
Wanneer het blok met succes is afgesloten, kan er worden deelgenomen  aan Praktijk Training Gevorderd. Voor meer info over dit blok klik hier. Wil je liever nog een keer deze cursus volgen, dan is dat uiteraard mogelijk.