Praktijk training puppy 

Extra blok start op 24 februari om 12.00 uur . Aanmelden kan via info@dehondenkaravaan.nl of gebruik ons contact formulier. 

Twee grote ogen, vier mini pootjes en een pluizig vachtje. Op elke pup wordt je binnen no time verliefd! Toch is het goed om juist in deze fase van het honden-leventje naar een hondenschool te gaan. Door samen al vroeg leuke dingen te doen werk je aan de onderlinge band en leer je het pupje daardoor met onze drukke mensenwereld om te gaan. Daarnaast kun je in deze fase een belangrijke basis leggen binnen het gedrag op latere leeftijd.

De Hondenkaravaan geeft puppytraining met een net iets ander tintje. Uiteraard brengen wij binnen de training basis gehoorzaamheid naar voren en helpen wij bij het aanleren van alle nuttige oefeningen waar baas en hond een leven lang plezier van zullen hebben. Wij geven de training echter niet op één plaats, maar bezoeken verschillende locaties die relevant zijn voor de training. Op deze manier wordt voorkomen dat er plaats gebonden leren optreedt.

De volgende onderwerpen komen terug in de cursus:

  • Theorieles
  • Basis gehoorzaamheid & mentale uitdaging
  • Mee met het openbaar vervoer
  • Mee in de auto & op reis
  • Wennen aan water, vreemde geluiden en voorwerpen
  • Vuurwerktraining
  • Naar de dierenarts
  • Naar de kinderboerderij
  • Socialisatie met andere honden

De stof die per blok wordt behandeld kan afwijken. Denk bijvoorbeeld aan het weer (wennen water) of passende openingstijden (dierenarts). In ieder geval komt er voldoende gehoorzaamheid en socialisatie aan bod. 

Per trainer worden er maximaal 4 cursisten ingedeeld. Zo is er voldoende begeleiding en ruimte voor vragen. Een blok bestaat uit 10 lessen, waarvan 9 praktijk en 1 theorieles. Instroom tijdens een lopend blok is mogelijk. Uiteraard betaalt u dan alleen de lessen vanaf uw instroom. Inhaal en/of extra lessen zijn tegen bespreking eventueel mogelijk.

De praktijk training is geschikt voor alle pups vanaf 12 weken, na de 3e inenting.  De pup is vanaf dat moment voldoende bestand tegen eventuele bacteriën en ziektes. Heeft u een pup jonger dan 12 weken en wilt u toch al aan de slag? Dan kunt u zich opgeven voor de welpen training. Deze training vindt direct (afhankelijk van de planning) voor- of na de puppy groep plaats. Op deze manier kunt u toch al met uw hondje (vanaf 8 weken) aan de slag. Omdat het hondje nog niet veel aan kan, is de welpen training korter dan de puppy groep (ongeveer 25 minuten). Wanneer de pup zijn 3e inenting gehad heeft kunt u doorstomen naar de puppy groep. 

Locatie
De lessen vinden plaats in Ridderkerk en Rotterdam (voornamelijk zuid). Per blok worden de locaties bepaald, deze krijgt u na aanmelding toegezonden.  Doordat wij binnen één blok verschillende locaties bezoeken, is het belangrijk dat u de mogelijkheid heeft tot vervoer.

Kosten
De lessen kosten € 12,50 per keer. Een blok van 10 lessen kost € 125,00. Gemiste lessen kunnen bij ons altijd worden ingehaald. 

Doorstroom
Na het behalen van uw puppy-diploma kunt u doorstromen naar de ‘praktijk training basis’. Deze is voor cursisten die ‘praktijk puppy’ hebben doorlopen eerder toegankelijk dan de 8 maanden die wij hanteren bij nieuwe cursisten.