Vuurwerk training 

Ik durf wel voorzichtig te stellen dat Oud & Nieuw voor veel honden eigenaren niet zo'n groot feest is als dat zou moeten. Dit omdat hun honden als de dood zijn voor al het geknal, dat vaak al start eind november. Een hond zo gestrest zien geeft een groot gevoel van machteloosheid, iets wat voor elke hondenbaas erg vervelend is. 

De Hondenkaravaan biedt ondersteuning bij dit probleem. In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten beginnen deze trainingen al in de zomermaanden. Vaak wordt er pas in de laatste maanden van het jaar gestart met trainen, terwijl over een langere periode trainen uiteindelijk een beter resultaat geeft. De training is bedoeld om de angst en stress te verminderen en de baas inzicht te geven op welke manier de hond op een juiste manier ondersteund kan worden. 

Opbouw training 

Naast drie praktijktrainingen is er ook een theorieles. Tijdens deze les ga ik in op hoe een hond leert en de discussie of je wel of niet je hond mag troosten wanneer hij angstig is. Ook behandelen we diverse kalmerende middelen en de werking hiervan zodat u, wanneer u deze wenst te gebruiken, een weloverwogen keuze kunt maken. Tot slot leert u massage technieken om uw hond op zijn gemak te stellen. 

Aanvullende informatie 

Per groep is er plek voor maximaal 8 hondeneigenaren. Tijdens de lessen zijn er twee trainers aanwezig, zodat er voldoende aandacht is per eigenaar. De praktijktrainingen duren ongeveer 45 minuten en de theorieles 1,5 uur. 

U krijgt elke les de vertelde informatie over de mail toegestuurd. Daarnaast zal er na elke les persoonlijk huiswerk meegeven worden. Met alleen het bezoeken van de training zult u er wellicht niet komen, het eindresultaat van de training is aanzienlijk beter wanneer u dit huiswerk doet.

De training is ook uitermate geschikt voor honden die angst hebben voor andere (harde) geluiden, zoals onweer, sirenes enzovoort. 

Locatie

Zowel de praktijktrainingen als de theorieles vinden plaats in Ridderkerk. De exacte locatie ontvangt u na aanmelding tijdig op uw mail. 

Tarief

De training wordt gegeven in een blok van vier lessen. Een blok kost € 65,00. Indien u na dit blok behoefte heeft aan aanvullende lessen kunt u een privé les inboeken. Meer informatie hierover vindt u hier.