Hoe leert mijn hond? 

Een hond leert iets van een beloning. Dat weet denk ik iedere hondenbezitter inmiddels. Maar wat is dat nou precies: 'een beloning'? Is dat dan altijd snoep of ook wel eens iets anders? En wat wordt er eigenlijk bedoeld met 'een bekrachtiger'. 

Tijdens de lezing 'Hoe leert mijn hond' krijg je inzicht in alle mogelijke vormen van hoe de hond leert. Op deze manier krijg je beter inzicht in hoe bepaald gedrag ontstaat (en soms dus ook hoe je dit moet afleren of voorkomen). Ook het onderwerp corrigeren komt aan bod. In hondenwereld lopen de meningen nog wel eens uiteen over dit ontwerp, maar wat bedoelen al die mensen er nou precies mee? Wat is dan precies 'een correctie'? Iedereen denkt waarschijnlijk direct aan een slipketting, maar wist je dat voor sommige honden het gescheiden worden van hun eigenaar ook als een correctie kan werken? 

Kortom, een onderwerp waar heel veel over te vertellen is en waar wij een aantal bekende stellingen te lijf gaan. De lezing bestaat uit twee delen. Na deel één krijgt iedere deelnemer een huiswerkopdracht mee. Deze is niet verplicht maar ondersteund wel om beter zicht te krijgen bij het onderwerp. 

Locatie
De lezing wordt gegeven in het Bolwerk (Amerstraat 1) in Ridderkerk-Bolnes. 

Kosten
Deelname kost € 27,50 p.p. Een introducé kan worden meegenomen voor € 15,00. Koffie en thee zitten bij het tarief inbegrepen.