Over Sharon

Ik krijg nog wel eens wat voorhoofden gefronst als een oude kennis vraagt wat ik na mijn opleiding ben gaan doen. ‘Honden? Maar je hebt toch aan de kunstacademie gestudeerd? Kon je daar geen werk in vinden?’ Ik glimlach dan standaard en begin mijn verhaal.

In 2012 ben ik inderdaad afgestudeerd van de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Al tijdens mijn studie ben ik aan het werk gegaan als zelfstandig ontwerper en na mijn opleiding kon ik deze lijn doorzetten. Dit ging goed en was vrij druk, maar al snel wist ik dat dit niet bij mij paste. Het was werk maar niet mijn passie. Iets wat het wel moet zijn om met de vele deadlines om te kunnen gaan. Nee het is leuk maar mijn passie, dat heeft alles te maken met een natte neus en een kwispelende staart. 

Al zolang ik mij kan herinneren zijn er honden in mijn leven. Als kind met je voeten in de modder naar het bos balletjes gooien, of rillend van de kou aan de Zevenhuizerplas bij waterwerk kijken. Ik vond het fantastisch. Pakweg 15 jaar later maakte ik één van de belangrijkste beslissingen van mijn leven. Ik ga met honden werken!

‘Het is wel heel wat anders. Vindt je het dan niet zonde van je opleiding?’ Als je weet hoeveel creativiteit er nodig is voor het omgaan en opvoeden van honden, dan zal je snappen dat het voor mij helemaal niet zo ver uit elkaar ligt. Elke dag kunnen honden mij verwonderen met hoe zij zich staande proberen te houden in onze hectische maatschappij en hoe ze het ons proberen te zeggen, als ze daar even niet uitkomen. 

Inmiddels ademt elke vezel in mijn lijf ‘hond’. Zowel voor De Hondenkaravaan als privé ben ik met honden bezig. Het was een grote stap, alles omgooien maar ik zou echt niet anders meer willen!


Sharon in het kort

  • Gediplomeerd Kynologisch Instructeur via de Dierenbescherming 
  • In opleiding tot Erkend Kynologisch gedragstherapeut via Dogvision
  •  Erkend Hondenuitlaatservice behaald aan het Martin Gaus college
  •  Vrijwillig hondentrainer bij de Dierenbescherming Ridderkerk-zaterdag
  • Heeft twee honden, de kwajongens Pax (labrador) en Memphis (herder kruising)