Privé training

Veel honden komen prima uit de verf op een reguliere hondenschool. Een wekelijks bezoek is voor veel viervoerters een waar feestje. Toch kunnen er veel verschillende redenen zijn dat u of uw wensen rondom trainen niet aansluiten. In zulke gevallen kan privé training uitkomst bieden.

Wanneer privé training iets voor u kan zijn:

 • Het probleem bevindt zich thuis of in de leefomgeving van de hond
 •  U heeft fysieke ongemakken waardoor u bij een groepstraining niet goed mee kunt komen
 • Uw hond heeft fysieke ongemakken

Werkwijze

Na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een intake gesprek op het Hondenkaravaan veld in Ridderkerk. Bij het intake gesprek neemt u uw hond of honden mee en bespreken we de reden van uw aanmelding. Gezamenlijk stellen wij een haalbaar doel en hoort u welk trainingstraject wij daarvoor in gedachten hebben. Het intake gesprek kost € 25,00 euro. Wanneer u besluit om bij ons te starten met de privé training, dan krijgt u de kosten van het intake gesprek na de 3e les van ons terug. 

Indien u besluit met de trainingen te starten, plannen we daar een datum voor in. Elke training duurt rond de 45 minuten. In de meeste gevallen vindt de training plaats thuis of in de directe omgeving van de hond. Na elke training ontvangt u een samenvatting van de les met daarin de belangrijkste besproken lesstof en het huiswerk. 

De hoeveelheid lessen die nodig zijn hangt af van waar er op getraind wordt en wat uw wensen en mogelijkheden zijn.  Wij adviseren wel in wat voor de hond het beste werkt. In sommige gevallen heeft hij baat bij reguliere lessen terwijl in andere gevallen training met ons op minder frequente basis volstaat. Uiteraard geldt in alle gevallen: oefening baart kunst en zelf trainen naast onze afspraken is dan ook nodig. 

Voorbeelden waarbij eerder hulp van De Hondenkaravaan is gevraagd zijn:

 • (Overmatig) blaffen
 • Bench training 
 • Niet of slecht alleen thuis kunnen zijn 
 • Muilkorf training 
 • Agressie aan de lijn naar andere honden 
 • Angst voor geluiden (o.a. vuurwerk)
 • Niet hier willen komen op commando 
 • Jagen 

Natuurlijk zijn er nog meer redenen te bedenken waarom u zou willen starten met trainen. Twijfelt u of uw probleem aansluit bij onze vorm van trainen, schroom dan niet om toch uw probleem bij ons neer te leggen. Indien wij u niet van dienst kunnen zijn, denken wij met u mee voor een alternatief. 

Regio voor bezoeken aan huis 

Wij zijn werkzaam in Rotterdam en omliggende gemeentes (Rijnmond gebied en drechtsteden). Voor Ridderkerk en Rotterdam Beverwaard, en IJsselmonde gelden geen voorrijkosten. Voor andere gemeentes wordt naar rato wel brandstof kosten berekend. Deze worden tijdens de intake afgesproken.

Aanvullend
Ook al onze 'sport en spel' lessen zijn 1 op 1 te volgen. In dit geval geldt het tarief van een privé les.