Sport & Spel 

Honden zijn werkers. Klein of groot, herder of gezelschapshond: ze vinden het allemaal leuk om samen met ons iets te ondernemen. De hoeveelheid uitdaging die een hond nodig heeft verschilt wel per individu, maar iedere hond wordt gelukkig van een spelletje. 

De Hondenkaravaan biedt verschillende lessen aan die gericht zijn op het fysiek en mentaal uitdagen van jouw hond, met als basis om de onderlinge band te verbeteren. Dit varieert van workshops tot langer lopende lesblokken. Er is ruimte voor verschillende niveau's: wij willen graag zo veel mogelijk mensen 'besmetten' met het doe-leuk-met-jouw-hond-virus. 

Fun met vier poten
Fun met vier poten is een cursus bedoeld om jouw als hondeneigenaar zoveel mogelijk kennis te laten maken met verschillende hondensporten. Van elke sport geven wij maximaal 3 lessen achter elkaar. Na deze 3 lessen komt er een nieuwe sport aan bod. Deze lessen zijn erg geschikt voor baasjes die twijfelen over welke hondensport bij hun past en via deze weg ervaring met de sport willen opdoen. Ook mensen die van afwisseling houden en zich juist niet specifiek aan één onderdeel willen binden passen goed bij 'Fun met vier poten'. De blokken van 3 lessen zijn apart of aansluitend te volgen. Voor meer info klik hier. 

Rally Mix
'Rally Mix.. dat ken ik niet'. Dat kan kloppen, want het is een door ons zelf bedacht spel. In alle eerlijkheid is het niet erg vernieuwend. Wij hebben gewoon alle elementen uit hondensporten die wij zelf erg leuk vinden in de mix gegooid en onze eigen spelregels er aan geplakt. Rally mix bestaat uit de sporten Rally Obediance, speuren en behendigheid. Alle oefeningen worden uitgevoerd in een parcours. Je kunt als baas op verschillende manieren punten verdienen tijdens het spel. Uiteraard worden alle oefeningen aangeleerd. Plezier staat voorop, het wedstrijd element is absoluut bijzaak en alleen voor de mensen die dit juist als een uitdaging ervaren. Rally mix is ook prima te doen voor mensen die alle lol al halen uit het aanleren en doen van de oefeningen.  In tegenstelling tot Fun met vier poten heeft een blok Rally Mix meer lessen: 8 per blok om precies te zijn.