Fun met vier poten 

Het is zo belangrijk om samen met jouw hond leuke dingen te doen. Dit draagt bij aan een goede band en wederzijds vertrouwen. Het is, heel begrijpelijk, niet voor iedereen mogelijk om een wekelijkse hondensport te beoefenen. Hoewel ik vaak hoor dat die intentie er zeker wel is, worden veel mensen toch opgeslokt door het leven van alle dag.

Fun at the Park is een perfecte activiteit voor die honden bazen die heel graag met hun hond bezig zijn, maar die niet wekelijks op een veld kunnen staan. 

Tijdens deze leuke, energieke activiteit staat ons werkgebied vol met leuke honden spellen en speeltoestellen, gebaseerd op verschillende hondensporten. Onder andere treibball, behendigheid, speuren en balansoefeningen passeren de revue (uitleg van de verschillende activiteiten vindt u onderaan deze pagina). Voor de liefhebbers worden er kleine wedstrijdjes gedaan, maar ook wie 'gewoon lekker bezig' wilt zijn is meer dan welkom. 

Bij de oefeningen blijven de honden aan de lijn, zodat iedereen zich welkom kan voelen om iets leuks met zijn of haar hond te doen.

Plezier staat bij deze lessen echt centraal, maar voor wie het leuk vindt is er hier en daar de mogelijkheid tot kleine wedstrijden, zolang baas maar vooral ook de hond er maar lol in hebben!

Aanvullende informatie

'Fun met vier poten' vindt plaats op verschillende plekken in Ridderkerk. De locatie is afhankelijk van de activiteiten per blok (precieze locatie volgt na aanmelding). Deelnemen gaat per blok van drie lessen, maar kunnen uiteraard ook doorlopend gevolgd worden. We houden rekening met het niveau van iedere hond, zodat elk bezoek een uitdaging blijft.

Een les binnen een blok duurt ongeveer 45 minuten. Per blok is er plaats voor 6 honden*.

'Fun met vier poten' is een mooie aanvulling voor hondenbaasjes die al een gehoorzaamheidscursus gevolgd hebben en nu vooral leuk met hun hond bezig willen zijn. Deelnemen kan met honden vanaf 6 maanden, maar het beheersen van basisgehoorzaamheid is wel een aanrader. Zo kan er binnen de lessen echt gericht worden op ‘fun’ en minder op opvoeding.

Kosten 

Een blok van drie lessen kost € 30,00. Meld je je aan voor drie blokken of meer, dan krijg je € 2,50 korting per blok.  


Uitleg activiteiten

Puzzelen & speuren: Een blok gericht op het gebruik van de honden neus. Met puzzelen gaan we in op het probleemoplossend vermogen van de hond (hoe kom ik ergens bij, wat moet ik daar voor doen) en bij het speuren gaan we gericht aan de slag met het opspeuren van verschillende geuren. Bij Puzzelen & speuren 2 (blok 6) wordt met het zelfde principe gewerkt, maar aan andere oefeningen. Deze blokken zijn zowel los als samen te volgen. 

Behendigheid & Balans: Waar behendigheid vooral op snelheid is, gaat het bij balans juist om het bewust worden van de hond van zijn of haar lijf. Binnen dit blok wisselen we deze twee activiteiten af en leer je hoe je de basisprincipe van de oefeningen zelf in de praktijk kan brengen. Het leren lopen, klimmen, kruipen en springen over objecten staat in dit blok centraal. Bij Behendigheid & balans 2 (blok 7) wordt met het zelfde principe gewerkt, maar aan andere oefeningen. Deze blokken zijn zowel los als samen te volgen. 

Rally Obedience: Een combinatie activiteit van appel oefeningen, het aanleren van leuke kunstjes en het lopen van een parcours. Hoewel we natuurlijk geen circusdieren willen, is het leren van nieuwe commando's en trucjes voor de meeste honden een waar feest. Want, eenmaal gelukt, krijgen ze er hoop positieve aandacht mee. Rally Obedience is ideaal voor de leergierige hond die van een beetje actie houdt! 

Treibball: Treibball is gebaseerd op het schapen drijven maar is zeker niet alleen bedoeld voor Border Collies! Deze activiteit is voor alle honden geschikt, van oud naar jong. Het is lichamelijk niet zwaar, maar je zult zien dat na een les Treibball je een zeer voldane hond mee naar huis neemt. Binnen de drie lessen leert de hond hoe een bal voor te duwen en deze naar een doel te brengen. 

Doggy Dance: Wel eens een baas hond combinatie gezien die erg goed zijn in Doggy Dance? Het is bijna magisch. Doggy Dance is een ultieme vorm van samenwerking tussen baas en hond. Bij Doggy Dance leer je allerlei leuke oefeningen aan die later achter elkaar 'geplakt' worden zodat er een dans ontstaat. Zelf geen danser? Geen zorgen! Ook dan is dit een leuke manier om samen met jouw hond bezig te zijn.

Hoopers: Hoopers is een relatief nieuwe sport in Nederland. Het is gebaseerd op behendigheid maar gebruikt alleen elementen die niet of nauwelijks belastend zijn voor hond en handler. Binnen het parcours wordt gebruik gemaakt van allerlei hindernissen die laag bij de grond zijn, zoals tunnels, tonnen en hoepels. De hond wordt geleerd hier omheen, langs of onderdoor te lopen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de hond los op stem en handgebaar een parcours kan afleggen.