Puzzelen & Speuren

Speuren is booming! Niet voor niks want deze leuke sport scoort bij veel honden én baasjes. Het is een ideale bezigheid voor honden van alle formaten en leeftijden. Het is thuis makkelijk te oefenen en geeft een heerlijke voldane hond. Puzzelen & speuren is te volgen voor honden van verschillende gehoorzaamheid niveau's. Wel is het belangrijk dat de hond op redelijke afstand van andere honden aan de lijn kan werken. 

Wij bieden een mix aan van puzzelen en speuren. Bij het onderdeel puzzelen wordt de hond geleerd om puzzels op te lossen door het juist bewegen van snuit en poten. Denk hierbij aan het open maken van laatjes, bakjes en doosjes. Ook het wegtrekken van plankjes, omduwen van bekers en het indrukken van knopjes. Bij speuren wordt de hond geleerd te zoeken naar een bepaalde geur, vaak verstopt onder een stapel spullen of neergelegd op een afstand zodat de hond een geurspoor moet volgen om het object te vinden. 

Puzzelen en speuren biedt naast een heel leuk doe-uurtje met jouw hond ook tal van ideeën om zelf thuis mee aan de slag te gaan. 

Aantal lessen
Een blok van puzzelen & speuren bestaat uit 6 lessen. 

Kosten
De kosten voor een blok puzzelen & speuren bedragen € 65,00

Locatie
De lessen vinden plaats op het parkeerterrein van sportpark Bolnes in Ridderkerk en in het voorjaar en de zomer deels op ons speelterrein. Het speelterrein bevindt zich op 50 m van het parkeerterrein.