Rally-mix 

'Rally-mix? Nooit van gehoord!' Dat kan kloppen. Rally-Mix komt van de ontwerptafel van De Hondenkaravaan. Door veel met hondenbaasjes in contact te zijn hebben wij gezien welke onderdelen van hondensport goed in de smaak vallen. Niet alleen bij de baasjes maar ook bij de honden. Net als bij onze andere sport & spel onderdelen ligt de nadruk ook bij deze training op het bouwen van een onderlinge band en niet op prestatie en druk. Rally-mix is een prima vervolg voor eigenaren die na hun gehoorzaamheidscursus door willen met hun hond. Om deze lessen goed te kunnen volgen is het belangrijk om wel al een gehoorzaamheid basis met jouw hond te hebben. 

Opzet van het spel

Je leert jouw hond allerlei verschillende oefeningen aan. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die uit de gehoorzaamheid komen zoals volg, aan de voet en hier, oefeningen uit behendigheid en balans zoals ergens omheen, langs of onderdoor lopen/kruipen en ergens op blijven staan en uit het speuren het opsporen van een bepaald voorwerp of geur. Alle onderdelen worden, na juist aanleren, in een parcours gezet. In dit parcours staan bordjes om de richting aan te geven en welke oefening er uitgevoerd dient te worden. Het parcours veranderd per les dus het leren lezen van de bordjes is ook onderdeel van de sport. 

Wedstrijd
Binnen de lessen komen wedstrijdelementen terug. Deze elementen zijn puur voor de lol. Het is een mooie manier om te checken hoe de aangeleerde oefeningen gaan, maar het houden van wedstrijden is niet de basis van de training. Het wedstrijd element is zo opgebouwd dat verschillende niveau's tegen elkaar kunnen strijden. Dit doen wij bijvoorbeeld door time gambling en element gambling. Als baas schat je zelf in hoelang jouw hond over het parcours doet of hoe hij een bepaald onderdeel uitvoert. De meeste punten zijn te halen met zo juist mogelijk inschatten. 

Aantal lessen
Een blok Rally-mix bestaat uit 8 lessen. Na dit blok kan je door met een volgend blok, enzovoort. Net als bij al onze andere lessen geven wij ook bij Rally Mix op individuele basis les. Diverse niveau's kunnen dus aansluiten. 

Kosten
Een blok Rally-mix kost €80,00 

Locatie
De lessen worden gegeven op het parkeerterrein van sportpark Bolnes in Ridderkerk.