Mee met De Karavaan

De honden worden opgehaald en thuis gebracht. De Karavaan heeft een bus in gebruik met automatische ventilator en ingebouwde hokken. Per ronde nemen wij tussen de 4 en 8 honden mee. Een wandeling duurt vijf kwartier, waarvan de eerste 20 minuten standaard zijn om fysieke energie eruit te gooien. Daarna kijken wij per keer en per hond waar behoefte aan is. Voor veel honden is speuren echt een feestje en dit wordt dan ook veel gedaan. Hierbij moet u denken aan het doen van puzzelspelletjes, maar ook het opzoeken van een snoepje of speeltje op grotere afstand. Op het terrein hebben wij hiervoor een apart deel afgezet, zodat er geen conflicten onder de honden kunnen ontstaan. . Daarnaast hebben wij ook diverse behendigheid materialen. Wel is het zo dat wij goed kijken waar de hond behoefte aan heeft. Sommige honden halen meer plezier uit vijf kwartier spelen en rennen dan iets waar ze zich bij moeten concentreren en dat is uiteraard ook prima. 

Doordat het terrein veiligheid en rust brengt (er komen immers nooit vreemde honden bij de roedel buurten) is het uitermate geschikt voor honden met vluchtgedrag, sterk jachtinstinct, oudere honden en pups.  

Puppen 

Pupjes vanaf 12 weken kunnen met onze uitlaatservice mee. Door het veld kunnen wij goed de hoeveelheid beweging van de pup in de gaten houden. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat honden die van jongs af aan met een uitlaatservice mee gaan, overwegend beter zijn in sociaal contact met soortgenoten. De Hondenkaravaan doet daarom een hoop aan socialisatie, wanneer de pup in de groep mee gaat. 

Kunnen alle honden mee?

In de regel kunnen alleen honden mee die sociaal zijn naar dier en mens. Een kleine kanttekening is wel op zijn plaats want in sommige gevallen kan een uitlaatservice bijdragen aan het (her)socialiseren van honden met soortgenoten. Wel is goed om te melden dat er een scheiding zit tussen wat de uitlaatservice hierbij kan doen en op welk punt verdere training nodig is. Honden met agressie problemen kunnen in sommige gevallen mee onder voorwaarden dat zij een muilkorf dragen, welke op een positieve manier aangeleerd is. Hiermee wordt bedoeld dat de associatie die de hond heeft met het dragen van een muilkorf aangenaam is en niet als straf wordt omgedaan. Informatie over deze training vindt u hier. 

Honden van het vechttype nemen wij niet mee met de groepswandelingen. Wij willen met klem benadrukken dat dit in geen zin te maken heeft met onze mening over deze rassen. In veel gevallen zijn dreig-signalen waarmee de hond een deel van zijn gemoedstoestand weergeeft niet meer bij dit type honden aanwezig. Daardoor kunnen wij niet direct bepalen wat er in de hond om gaat en kunnen wij hem of haar daarom geen juiste begeleiding geven

Let op: op dit moment verzorgd De Hondenkaravaan géén individuele uitlaatrondes!